FBT Blue Flames osaksi Raision Salibandyä

19.4.2024

Salibandyseurat Raision Salibandy ry (RaSa) ja FBT Blue Flames ry (Flames) yhdistävät toimintansa. Käytännössä tämä toteutetaan niin, että vuodesta 2008 alkaneen seurahistoriansa vain aikuisten salibandyyn keskittynyt Flames siirtyy osaksi RaSan seuraorganisaatiota. Yhdistymisen jälkeen kesällä 2023 perustetun RaSan jäsenmäärä lähenee jo 130 jäsenen rajapyykkiä.


Yhdistymisen myötä RaSa vahvistuu entisestään ja pystyy tarjoamaan entistä monipuolisempaa salibandytoimintaa Raision alueella. Flames on luvannut tuoda myös RaSan johtokuntaan vuosikymmenten kokemuksensa seuratoiminnasta. Lisäksi Flamesin pelaajia kannustetaan osallistumaan seuran juniorivalmennukseen.


RaSan puheenjohtaja Maiju Heinonen näkee yhdistymisen avaavan paljon uusia mahdollisuuksia.

"Seuraltamme on kysytty paljon harrastusmahdollisuuksia myös aikuisille ja yhdistämällä voimamme Flamesin kanssa, vastaamme tähän kysyntään. Aikuisten salibandyn harrastaminen ei jää pelkästään Flames-joukkueen varaan, vaan tulemme perustamaan aikuisille myös matalan kynnyksen salibandyporukan, mikä taas voi tulevaisuudessa poikia uusia pelaajia myös Flamesin riveihin. Sen lisäksi, että haluamme laajentaa seuramme harrastusmahdollisuuksia, edustusjoukkueen saaminen tuo muun muassa myös lisänäkyvyyttä seurallemme."

Flamesille yhdistyminen taas tuo pidemmällä tähtäimellä muun muassa mahdollisuuden hyödyntää hinta-/laatusuhteeltaan alueen kärkipäähän kuuluvia harjoittelutiloja sekä seurajohtoisen mallin joukkuetoiminnan pyörittämiseen. Flamesin puheenjohtaja Arto Kuuluvainen odottaakin jo innolla tulevaa.

"Tämä on meille hyvin luonteva askel. Runkomme on kantanut meitä vuodesta 2008 saakka, joten on realiteetti, että Flamesin seuratoiminnan avainhenkilöillä alkaa hiljakseen tulla kilometrit täyteen. Yhdistyminen mahdollistaa myös sen, että pelaaminen erinomaisesti yhdessä viihtyvässä porukassa onnistuu myös jatkossa. Toimiminen osana Raision Salibandya avaa myös ihan eri tavalla mahdollisuuksia aikuisten salibandytoiminnan kehittämiselle. Tätä mahdollisuutta alleviivaa se, että Raision Tiedonpuistoon rakennetaan parhaillaan salibandyyn erinomaisesti soveltuvia uusia tiloja."

RaSan miesten joukkue jatkaa pelikaudella 2024–2025 päättyneellä kaudella III-divisioonan karsintoihin selvinneen Flamesin sarjapaikalla IV-divisioonassa.


Lisätietoja yhdistymisestä:
Arto Kuuluvainen: arto.kuuluvainen@gmail.com 
Maiju Heinonen: info@raisionsalibandy.fi